Image
Naar boven
Menu
3 mei 2015

Mijn favoriete adresjes in Haarlem

Inmiddels heb ik Amsterdam alweer ruim 3 jaar ingeruild voor Haarlem. Een stad waar ik na Amsterdam echt even aan moest wennen; ik vond het meer een dorp dan een stad. Maar nu wil ik niet meer weg uit deze fantastische omgeving. Graag deel ik mijn favoriete adresjes die ik in de afgelopen 3 jaar heb ontdekt.

Als ik een rondje ga shoppen, heb ik daar altijd mijn vaste adressen voor. Zo nu en dan laat ik mij verleiden om eens een andere winkel mee te pakken maar over het algemeen blijf ik bij mijn favoriete shops. Bij het maken van dit shoprondje is het is mij nog nooit overkomen dat ik met lege handen naar huis ga ;-).

Trade Studio: prachtige Scandinavische merken komen hier bij elkaar, alleen voor de stof van de items is het al een feest om hier naar binnen te gaan;
Just Be Invited: naast mooie merken als Second Female en Just Female verkopen zij ook merken als Object. Zij bieden een mooie mix in prijsniveau aan waardoor er voor ieder wat wils is, bovendien hebben zij ontzettend leuk personeel;
Meent: hier vind je voornamelijk brands with a story, als ik hier naar binnen loop wil ik alles wel kopen. Ik ben voornamelijk fan van Anecdote, By Marlene Birger en Modström.

Na deze leuke boetiekjes vervolg ik mijn shopping trip bij de wat commerciëlere stores zoals Vanilia, NoaNoa, Massiomo Dutti, Sissy Boy en voor de schoenen uiteraard Fred de la Bretoniere.

Beautysalon Smoooth voor mannen en vrouwen
Smoooth is net gestart en pas ontdekt, maar ik vind het nu al een superhandig adres omdat alles onder één dak is. Van gezichtsbehandelingen, manicure, pedicure, waxen, verven van wimpers en wenkbrauwen tot massages en binnenkort zelfs yogasessies. Daarnaast hangen er mooie kledingitems te pronken in deze beautysalon. Smoooth kan je dus alleen maar mooi en voldaan verlaten, een echte aanrader!

Haarlemblog

Favoriete werkplekken
Tijdens mijn freelance-dagen zit ik liever niet achter een bureau. Meestal ben ik te vinden bij één van de volgende adressen:

Portrait: een concept-store waar de creativiteit je tegemoet komt. Voor ik aan het werk ga, snuffel ik eerst even rond tussen al het moois dat zij verkopen. Maar daarna neem ik plaats aan de lange tafel naast de andere creatieve freelancers. Werken is voor mij dan totaal geen straf meer. Deze plek is overigens ook te huren voor photoshoots of events.
Meneer Frans: hoewel deze spot nog een beetje een geheim is in Haarlem, deel ik deze graag met jullie. Hier kan je zowel binnen als buiten in alle rust werken. Het interieur is geweldig. Dat komt met name omdat zij gekoppeld vastzitten aan Van Duivenboden, de meest spraakmakende interieurzaak van Haarlem. Bij Van Duivenboden verkopen ze stijlvolle woonaccessoires zoals Hay, meubels en kunstattributen die je interieur meteen een extra dimensie geven.

Heerlijke lunch
Hofje zonder zorgen: alles is daar zelf bereid en veelal biologisch. Zoals de naam als zegt, zijn zij gevestigd aan een charmant oud hofje van Haarlem.
– Petit Paris: te vinden in één van de leukste zijstraten van Haarlem, de Schagchelstraat. Het is een klein antiekwinkeltje waar je heerlijk sandwiches kunt eten, met mooi weer ook op het buitenterras.
Dijkers: te vinden op de juiste spot in de stad namelijk aan de Warmoestraat. Je kunt hier onder andere genieten van ovenheerlijke flamkuchen.

Favoriete borrel hang out
Uiteraard zijn er veel leuke tenten in Haarlem waar je kunt borrelen, maar voor mij staat Dodici aan de Grote Markt stipt op nummer één. Van heerlijke wijnen tot cocktails, flirtende mannen achter de bar en bij (lekkere) trek de plek om fantastische kleine gerechten te bestellen. Ideaal om met je vriendinnen naar toe te gaan!

Niet zomaar een restaurantje
Patxaran: the place to be als je eens wat exclusievere tapas wilt proberen.
Nieuwe koningin: bereiden heerlijke kleine gerechten. Ik waarschuw alvast dat het onmogelijk is om een keuze te maken want alles is even lekker. Tip: Reserveer ver van te voren.
Het goede uur: één van de oudste restaurantjes van Haarlem, het staat bekend om haar voortreffelijke kaasfondue.
Spektakel: als je eens iets anders wilt dan is dit een echte aanrader, we spreken hier van een wereldse keuken. Hier serveren zij namelijk een krokodiltaartje.

Dessert eet je alleen bij de dessertbar
In Haarlem eet ik echt NOOIT een dessert in een restaurant. De zelfgemaakte desserts bij de Dessertbar aan de Warmoesstraat zijn namelijk goddelijk! Vele vrienden heb ik al verslaafd gemaakt aan dit leuke tentje. Ik doe inmiddels een moord voor hun appel- en chocoladetaart!

Overige spots
Er zijn nog tal van leuke adressen op te noemen hier in Haarlem. Zoals Mother Nature Flowers waar ik altijd de mooiste en meest bijzondere bloemen koop. Maar ook het Dolhuys mag niet onbenoemt blijven, dit is erg interessant om een bezoek aan te brengen. Kijk van te voren even welke tentoonstellingen er zijn.

Bij mooi weer is de Oerkap nog een echte aanrader, een leuk stadsstrandje waar je ook heerlijk kunt BBQ-en. Over het strand gesproken, bij mooi weer zijn de Haarlemmers veelal te vinden aan het strand. Persoonlijk zit ik graag bij Ubuntu beach of Tijn Akersloot. Een dansje in de avond doe ik graag om het kampvuur van Woodstock waar de mensen altijd vrolijk en relaxed zijn.

Ik denk dat ik verder geen uitleg meer hoef te geven waarom ik Haarlem naast Amsterdam ook in mijn hart heb gesloten. Het is hier gewoon fantastisch!

Enjoy!
X Ingrid