Image
Naar boven
Menu
11 november 2014

Een stagedag bij BLFlab

Hoe mijn maandag normaal begint als een zware opstart dag na een heerlijk weekend was dat vorige week helemaal anders. Met veel enthousiasme ben ik opgestaan, heb ik mijn ochtendritueel uitgevoerd en ben ik op de fiets gesprongen. Op naar kantoor. Na hard tegen de wind in te hebben gefietst, mijn fiets in het fietsenhok te hebben gezet en een kop thee te hebben klaar gemaakt is de werkdag gestart. Vandaag gaat het BLF team brainstormen met Anna van Winkelmolen van het label Anna van Mills (een nieuw label voor online customizable vrouwenschoenen) en ik mag mee. Super spannend!

Samen met mijn stage begeleidster/lead-designer Anouk heb ik een Pinterest board aangemaakt. Samen hebben we gezocht naar afbeeldingen die binnen het concept van Anna van Mills zouden kunnen passen, of juist helemaal niet. We hebben gezocht naar lettertypes, patronen, foto’s en inspirerende ideeën. Om 10 uur hadden we de afspraak met Anna, dus om half 10 zijn we op de fiets gestapt richting Haarlem stad.

Na hard fietsen tegen de wind in, zijn we aangekomen bij een schattige concept-store tegenover de Raamsingel. De store met de naam Portrait is een plek waar je kunt werken, brainstormen, winkelen en goede koffie kan drinken. Eenmaal binnen hebben we samen met Ingrid een lekkere plek achterin opgezocht. Toen Anna was aangekomen hebben we eerst koffie gedronken met een mini Tony’s Chocolonely. Jummie! Na de koffie zijn we aan de slag gegaan. Anna had een voorbeeld schoen meegenomen, een prachtige enkellaars van cognac kleurig leer. Ze heeft ons kennis laten maken met het model, de kenmerken van de schoenen en de kleuren die ze wilt gebruiken voor de Anna van Mills collectie.

Foto-portrait

Uiteindelijk, na het lang bewonderen van de schoen hebben we een stapel tijdschriften tevoorschijn gehaald. Alle vier mochten we een Ja-foto en Nee-foto stapel maken. Scheuren maar! Het was nog een hele klus om goede foto’s te vinden die zouden kunnen passen bij Anna van Mills maar uiteindelijk had ik wel twee mooie stapeltjes. De nee-stapel groter dan de ja.

Toen was het tijd voor de lunch! Wat was dat lekker zeg, een bruine toast met jonge kaas. Ze hadden verschillende broodjes en salades met een smaakvolle limonade. Na de lunch hebben we de stapeltjes foto’s besproken. ‘Waarom kiezen we dit soort foto’s en niet de foto’s met een filter?’ en ‘Wat zijn de kenmerken van de foto’s die we gekozen hebben?’ Allemaal belangrijke vragen die besproken moesten worden. Met alle foto’s waar we het mee eens waren hebben we een soort van moodboard gemaakt op de grond.

Na wat foto’s gemaakt te hebben van het moodboard, nog even gekletst te hebben en de winkel te hebben doorgestruind was het weer tijd om naar kantoor te gaan. In de stromende regen (helaas) zijn we teruggefietst. Wat vind ik het ontzettend leuk dat ik mee mocht! Heel inspirerend en leerzaam.

~ Sarah